Comunități de bine

Home / Inițiative / Comunități de bine
Comunități de bine

Comunitatea Brebu – Prahova

Printr-un grup de inițiativă local, sprijinim programul de responsabilizare a cetățenilor, prin donații către aceasta comunitate, în interiorul căreia funcționează un amplasament de tip familial pentru copiii aflați în sistemul de protecție maternală.

Împreună cu grupul de inițiativă, am identificat nevoile acestora și au fost donate produse igienico-sanitare, necesare întreținerii copiilor și tinerilor din aceste familii.

Modelul de intervenție în această comunitate se bazează pe relocarea de resurse, prin donațiile care vin din mediul urban spre cel rural.

Comunitatea Chitila – Ilfov

Grupul de inițiativă s-a format în jurul unui ONG local de tip comunitar, care sprijină prin activități educaționale și sociale, grupuri de tineri aflați în învățământul primar și secundar.

Metoda de intervenție folosită a fost organizarea comunitară. Grupul de tineri beneficiază deja de o infrastructură solidă la nivelul serviciilor sociale și de suport, de aceea metoda de organizare se dovedește eficientă și de impact.

Comunitatea Voinești – Dâmbovița

Comunitate rurală, de producători locali, care dețin resurse importante, pe care le valorifică în diferite moduri. Structura asociativă este precară, de aceea grupurile de inițiativă se coagulează greu. Disparitățile sociale sunt un puternic fenomen, care influentează economia locală, creând marginalizare și excluziune socială.

Metoda de intervenție este dezvoltarea structurilor de economie socială, folosind resursa locală.

“Suc de Voinești” este brandul local, pe care îl dezvoltăm folosind producția de mere din localitate a producătorilor locali.

Proiectul este în faza de inițiere.