Skip to main content

Un concept inovativ de aducere împreuna a membrilor comunității, prin „community gardening” sau grădinărit împreuna folosind spații comune.

Conceptul aduce împreună membrii comunității, promovând un stil de viață sănătos, prin plantarea și creșterea legumelor sau fructelor proaspete, îmbunătățirea spațiilor din jurul cartierelor, în special a celor urbane, dar mai ales dezvoltarea unui simț comun de apartenență la același spațiu, prin conectarea la mediul natural și social.

Metoda se bazează pe voluntariat, prin participarea membrilor unei comunități întemeiate pe aceleași interese și se dovedește un instrument de dezvoltare și facilitare extrem de eficient în țările care au o tradiție în implementare.

Learning together in the garden, and kitchen, does much more than put fresh, nutritious food on the table. It helps build stronger communities, connect us to cultural heritage, improve public health and create a more sustainable, resilient city.” Peterson Garden Project, Chicago, Illinois

În cadrul unui program de exchange profesional, echipa noastră a participat la vizite și discuții cu membri și voluntari ai organizațiilor care implementează programe de community gardening, promovând sănătatea, produsele organice, voluntariatul, sustenabilitatea la nivel local.

Educația în nutriție este o componentă importantă a programelor, de aceea în dezvoltarea conceptului în România ținem seama de implicarea familiilor, a tinerilor și copiilor, prin desfășurarea unor ateliere care să aibă în vedere nevoile fiecărui grup și interesele acestora.

Misiunea proiectului este de a-i învăța pe oameni cum să crească propriile legume într-un mediu care să le faciliteze experința directă cu natura și să le dezvolte cunoștințele despre calitățile nutritive ale alimentelor, prin activități de socializare și asigurarea participării tuturor celor interesați.

 

Exemple de grădini comunitare din toată lumea, dezvoltate și întreținute de către oamenii din comunitate.

7996155679_dcda4258f3_z
6156637359_760bf52643_z
new_4614656519_e70141e173_z
5759696586_cb66eee8f9_z
 16602103884_71f9a1b6bc_z                                                                                                                     new2015-05-12-14.10

Continuarea navigării implică utilizarea cookies.

Accept
Confidențialitate ×
×