Skip to main content

Misiunea noastră este de a crea o comunitate internațională de experți, care să contribuie la dezvoltarea Regiunii de Sud-Est a Europei, prin propunerea unor soluții inovative și sustenabile, promovând dezvoltarea economică echitabilă.

Rețeaua internațională își propune să aducă împreună profesioniști din mai multe domenii, care contribuie prin munca lor la dezvoltarea socială a țărilor și regiunilor din care fac parte. În prezent rețeaua reunește profesioniști dintr-o serie de țări și regiuni din Sud-Estul Europei.

I envison to build up a strong and creative network of professionals involved in creating and implementing sollutions to better serve the people around them, their communities and their country.This type of network I want to be part of is unique because of the geographical areas it covers, as it will contribute to the development of the South-East and Central European countries, which are often perceived by the west as „developing regions” who need a lot of help and support from the richer sisters of them. So why not, to invest in our own development and create our own sollutions related to our cultural and history background. Therefore, my proposal is to start building strong partnerships among us and implement projects with social impact in each others country – Magda Ilie – The Romanian Association for Community Support and Initiative

Concepte și modele de intervenție socială sunt dezvoltate și aplicate cu succes în fiecare dintre aceste regiuni, iar pentru a beneficia de cunoștințele experților din domeniu este nevoie de schimburi de experiență periodice și împărtășire de bune practici la nivel economic și social.

Rețeaua reunește stakeholderi din domenii diverse, care contribuie prin activitatea lor la dezvoltarea socială și economică a regiunilor din care fac parte: antreprenori, sectorul business și sectorul ONG al fiecărei regiuni.

Asociația noastră este inițiatorul “NETinitiatives” și are ca responsabilitate gestionarea parteneriatelor din zona de Sud-Est și Centrală a Europei.

Rețeaua este informală și s-a dezvoltat ca urmare a unui program de schimb de experiență și împărtășire de bune practice în cadrul “Professional Fellows Program” între 5 state europene și Statele Unite ale Americii.

Activitățile principale vor consta în generarea unei strategii a rețelei și a unor acțiuni directe, prin care membrii vor putea genera concepte noi, inovative și sustenabile în domeniul economic și social, la nivel local având impact global.

Membrii în cadrul rețelei pot fi ONG-uri, companii private cu o componentă puternică de implicare socială, instuții publice care promovează educația formală și non-formală.

În prezent, membrii rețelei NETinitiatives sunt ONG-uri, companii private, centre de cercetare sociologică și universități din Bulgaria, Slovacia, România, Ungaria și Statele Unite ale Americii.

Continuarea navigării implică utilizarea cookies.

Accept
Confidențialitate ×
×