Skip to main content

Metoda de organizare comunitară este o metodă din Statele Unite ale Americii, prin care oamenii aparținând anumitor comunități sau grupuri se organizează pentru a face lobby și a schimba o anumită situație cu care se confruntă, prin mobilizare și presiune asupra decidenților politici.

Metoda are scop de informare, conștientizare,  participare civică și empowerment a grupurilor vulnerabile din societate.

Social movements create social change” – Center for Community Change, Washington DC

O metodă explorată recent de către echipa asociației și care se dovedește extrem de eficientă în dezvoltarea comunităților din interior spre exterior.

Abordarea “organizării comunitare” este de a aduce împreună cât mai mulți oameni, care vor să rezolve o problemă specifică din comunitatea lor.

Rădăcinile unei astfel de metode se află în Statele Unite ale Americii, unde oamenii au realizat puterea pe care o au ân propriile comunități și importanța luării de decizii într-un mod organizat ;I reprezentativ la nivel de grup.

În primavera lui 2015 am beneficiat de un schimb de experiență inteniv, desfășurat pe teritoriul a 5 state din America, prin susținerea WSOS-Community Action și United States Department of State – Bureau of Educational and Cultural Affairs International Exchange Professional Fellows.

Continuarea navigării implică utilizarea cookies.

Accept
Confidențialitate ×
×