Skip to main content

Un nou proiect interactiv, care promovează învățarea creativă adaptată la cerințele secolului XXI.

Proiectul isi propunere crearea unui spatiu de invatare creativa pentru tineri in vederea dezvoltarii unui set de aptitudini cheie, care sa ii pregateasca pentru provocarile societatii actuale si viitoare. In cadrul proiectului un grup de tineri isi vor insusi competentele cheie ale secolului  21 – 21st  century skills asistate de noua tehnologie, folosind metoda  project based learning PBL.

Pregatirea tinerilor va avea loc in cadrul unor ateliere interactive, special concepute la nivel de continut si utilizare a metodei PBL. Vom pune accent pe dobandirea si dezvoltarea aptitudinilor cheie ale tinerilor cu scopul de a-i familiarza cu concepte si tehnologii de actualitate, precum: QR, aplicatii web si mobile, VR, AR, ioT, dar si dezvoltarea aptitudinilor soft de relationare, comunicare, lucru in echipa, gandire critica.

In cadrul proiectului, vom dezvolta impreuna cu tinerii participanti o platforma web, bazata pe un concept comunitar, in care tinerii vor construi utilizand limbajul PHP, MySQl, HTML5 o platforma care sa invite colgii lor, dar si membrii comunitatii la interactiune prin postarea de mesaje privind nevoile si solutiile pentru schimbarea in mai bine a comunitatii lor. Astfel, platforma va fi mediul de invatare PBL, care le va permite insusirea de cunostinte de baza despre programare si acces la noile tehnologii si totodata modul prin care tinerii vor fi conectati cu alti membrii din comunitate impartasind idei si solutii de schimbare a comunitatii impreuna.

Proiectul este conceput ca proiect pilot, cu posibilitatea de scalare si replicare in scoli din diverse medii, inclusiv comunitati dezavantajate.

Proiect finanțat prin Fondul Științescu București, gestionat de Fundația Comunitară București.

Parteneri naționali: Romanian-American Foundation și FFCR. Parteneri locali: CyberGhost, Transport Service Group, Fundația INSIGHT, Froala Labs.

Continuarea navigării implică utilizarea cookies.

Accept
Confidențialitate ×
×