Skip to main content

Dezvoltarea socială prin mobilizarea resurselor locale, este misiunea noastră.

Scopul organizației este de a dezvolta comunitățile dezavantajate prin aducerea tuturor membrilor unei comunități împreuna pentru a identifica probleme și a lua decizii cu impact pozitiv asupra întregii comunități. Ne dorim să dezvoltam capacitatea oamenilor de a se implica cât mai mult în comunitatea lor și de a deveni cetățeni responsabili.

Membrii Asociației Române Pentru Sprijin și Inițiativă Comunitară – A.R.S.I.C. sunt profesioniști care s-au implicat într-o serie de programe și proiecte de dezvoltare socială, programe internaționale de formare și practica intensivă.

De ce?

Pentru că ne dorim o țară prosperă, în care oamenii din orice comunitate, rurala sau urbană, să fie implicați, responsabili și să ducă o viață mai bună, ghidată de valori universale.

Ne dorim o țără în care opțiunea generațiilor viitoare să fie aceea de a investi, de a construi, de a crea, o lume mai bună.

Cum?

În munca noastră este esențial să lucrăm cu oamenii care au inițiativă, care își doresc schimbarea și prin spijinul nostru alături de parteneri de încredere, să oferim modele, valori, resurse de a merge mai departe. Prin programele noastre, oferim asistență ONG-urilor locale, care doresc să se dezvolte și să devină resursă pentru comunitatea lor.

O componentă importantă este de asemenea, identificarea și formarea grupurilor de inițiativă din fiecare regiune și comunitate, care doresc să se implice în rezolvarea unor nevoi sau probleme care îi afectează.

Cui?

Ne adresăm comunităților rurale și urbane de pe teritoriul României, în special comunităților dezavantajate, care sunt expuse unui grad ridicat de excluziune socială și care astfel întâmpină mari dificultăți în a se dezvolta economic și social.

Mai multe detalii despre ceea ce facem și cum facem, găsiți aici.

Continuarea navigării implică utilizarea cookies.

Accept
Confidențialitate ×
×