Educativia – platformă de învățare a limbii române

Platforma educațională este destinată tinerilor și copiilor de naționalitate română de peste hotare, care vor să se familiarizeze cu limba română, instrumentele digitale dezvoltate reprezentând un suport în învățarea limbii române.


Proiectul cuprinde o platformă web dinamică și interactivă și un set de aplicații mobile pentru iOS, Android. Educativia facilitează procesul de învățare a limbii române și autonomia utilizatorilor de la cele mai mici vârste, având un conținut axat pe dezvoltarea vocabularului, într-o manieră interactivă, modernă și atractivă, la nivel de funcționalitate și design.


Zona START se adresează celor care descoperă primele cuvinte și primele noțiuni în limba română. Aici sunt prezentate literele, cifrele, culorile, formele, corpul uman, animale și păsări, cuvinte cu înțeles opus, noțiuni despre mediul înconjurător și timp, cu posibilitatea de a fi exersate interactiv.


Zona MEDIU se adresează celor care descoperă sensul cuvintelor scrise în limba română, de la identificarea primului sunet dintr-un cuvânt la formarea cuvintelor, ordinea cuvintelor în propoziție, încrucișarea imaginilor cu cuvintele potrivite, sunete speciale și grupuri de litere specifice limbii române.


Zona AVANSAT cuprinde noțiunile gramaticale de bază, care vor forma baza înțelegerii și utilizării limbii române pe întreg parcursul vieții. Părțile de vorbire, de propoziție, compunerea și exercițiile de gramatică reprezintă structura interactivă, practică și teoretică, adaptată celor care citesc deja si au nevoie să își clarifice noțiunile de gramatică.